Săptămâna altfel si programul YouthBank îşi dau mâna la RYMA!

Spread the love

tsaptamana_altfel_fbÎn Săptămâna ALTFEL 1-5 aprilie, dedicată activităţilor extracuriculare pentru elevii şi liceeni.

Asociaţia RYMA lansează proiectul “Amenajare spaţiu de agrement şi sporturi pe iarbă în Cetatea Alba Iulia”, un proiect finanţat de Fundaţia Comunitară Alba prin programul YouthBank.

Proiectul a fost iniţiat de echipa “Prietenii Cetăţii”, Teofil Slevas şi Robert Trif de la Seminarul Teologic Sf. Simion Ştefan şi Vătui Ninela de la Colegiul Naţional Horea Cloşca şi Crişan, cei trei sperând să coopteze cât mai mulţi voluntari în proiect în special din liceele de care aparţin.

Lor li s-a alăturat echipa Asociaţiei RYMA care dealtfel şi coordonează întregul proiect şi se spera că atât în Săptămâna ALTFEL cât şi toată luna aprilie proiectul să îi scoată la iarbă verde şi mişcare şi pe alţi albaiulieni dornici să facă ceva bun pentru oraşul lor.

Proiectul “Spaţiu de agrement şi sporturi pe iarbă în Cetatea Alba Iulia” constă în ecologizarea şi amenajarea unei zone de pe latura nordică a Cetăţii Alba Iulia (în şanţul dintre Ravelinul Sf. Elisabeta şi contragarda Ravelinului SF. Elisabeta) aflată în paragină şi transformarea acesteia într-un spaţiu de agrement şi sporturi de iarbă care să fie folosit atât de albaiulieni cât şi de turiştii aflaţi în vizită în Cetatea Alba Carolina.

În cadrul proiectului vor fi implicaţi atât liceeni cât şi membri ai Asociaţiei culturale RYMA, posibil şi locuitori ai cartierelor Carolina şi Centru.

Amenajarea zonei presupune: ecologizarea şi strângerea gunoaielor din zonă, nivelarea terenului cu ajutorul utilajelor şi a voluntarilor, toaletarea copacilor existenţi pe suprafaţa terenului, aducerea de pământ fertil, însămânţarea cu gazon, desenarea cu var a celor două terenuri de sport pe iarbă şi realizarea unui sistem de irigaţii pentru întreţinerea spaţiului verde.

Spaţiul verde astfel amenajat va fi folosit de către albaiulieni pentru ieşiri la picnic şi pentru practicarea a diverse sporturi pe iarbă precum volei, badminton, lap-tenis, freeze-bee, etc.

Dar şi ocazional pentru concursuri chinologice, târguri în aer liber şi camping.

În săptămâna Altfel sunt invitaţi în special elevii şi liceenii să participe la proiect împreună cu colegii lor, dar şi alţi albaiulieni dornici de mişcare şi grădinărit.

Lucrările de amenajare vor continua toată luna aprilie iar spaţiul de agrement şi sporturi pe iarba va fi inaugurat cu ocazia festivalului Play for May pe 9-12 mai.

Acest proiect este finanţat de Fundaţia Comunitară Alba prin Programul YouthBank.

Programul YB are ca principali parteneri locali Consiliul Local și Primăria Municipiului Alba Iulia, OTP Bank și Dacia Market, fiind coordonat la nivel naţional de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare.

Proiectul este susținut de Agenţia pentru Resurse, precum şi de compania Agro Silva SRL (Husqvarna), cea care va asigura sculele şi uneltele pentru grădinărit.

Comentarii

Comentarii