Porţile subunităţilor din cadrul IPJ Alba au fost larg deschise, în perioada 2 – 5 aprilie

Spread the love

tdsc_0060În cadrul programului educaţional „Şcoala altfel”,  porţile subunităţilor din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judeţului Alba au fost larg deschise, în perioada 2 – 5 aprilie 2013, pentru toţi copiii din instituţiile de învăţământ din judeţ, care au dorit să cunoască mai multe despre activitatea pompieriilor militari.

De-a lungul celor patru zile, peste 1700 de elevi au trecut pragul subunităţilor din cadrul ISU Alba, având ocazia să afle cât mai multe lucruri despre tehnica de intervenție folosită de către pompieri pe timpul situațiior de urgență.

tdsc_0127Copiii prezenţi au primit informaţii, adecvate vârstei şi nivelului lor de cunoştinţe, despre performanţele autospecialelor, tipurile de misiuni la care participă, categoriile de substanţe de stingere şi folosirea lor. Atracţia a fost, de departe, “o tură” cu ambulanţa SMURD, cu semnalele luminoase şi acustice în funcţiune.

Elevii au vizitat, pe rând, interiorul ambulanţei, unde li s-a explicat, din partea paramedicilor care o deservesc, rolul şi amplasarea echipamentelor de salvare, apoi au avut ocazia să folosească, din mers, staţia de amplificare. Alte “echipe” de mici pompieri au folosit furtunurile cu apă ale autospecialelor pentru stingerea unor incendii imaginare.

Tot în această săptămână, peste 1300 de elevi din localităţile Sebeş, Cugir, Aiud, Blaj, Cîmpeni şi Abrud au participat la lecţii pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă prezentate de ofiţerii şi subofiţerii din cadrul Inspecţiei de Prevenire.

Comentarii

Comentarii