Miercuri, 3 martie, toate radarele rutiere din Europa vor fi puse în funcțiune timp de 24 de ore in cadrul operațiunii „Speed Marathon”

Miercuri, 3 aprilie, începând cu ora 0, timp de 24 de ore, în 30 de state europene va avea loc operațiunea „Speed Marathon”, o inițiativă de prevenire a accidentelor rutiere care au loc din cauza vitezei excesive.

În țara noastră, acțiunea „Speed Marathon” este coordonată de Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

În intervalul menționat mai sus, toate aparatele radar din România și din celelalte state europene participante la operațiune vor fi puse în funcțiune simultan.

„Speed Marathon” face parte din campania intitulată „Slow Down Europe” (Încetinește, Europa!), un demers organizat de Rețeaua Europeană a Poliției Rutiere (TISPOL). Prima acțiune de acest gen a avut loc în aprilie 2015, prin colaborarea a 22 de state europene, printre care și România.

Post-ul Miercuri, 3 martie, toate radarele rutiere din Europa vor fi puse în funcțiune timp de 24 de ore in cadrul operațiunii „Speed Marathon” apare prima dată în Ziarul Apulum.


Source: Stiri Blaj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *