Michèle Sabban: „Alba Iulia este un oras important pentru regiunile Europei”

Spread the love

Mă bucur că sunt prezentă în România acum când se discută despre regionalizare și despre crearea unor noi structuri administrative care să faciliteze dialogul cu cetățenii, pentru că organizația noastră, ARE, detine o bogată experiență în acest domeniu.

Din perspectiva regionalizării cred că Alba Iulia trebuie să fie capitală de regiune. 

Alba Iulia este un oraș foarte frumos, un oraș istoric, care înseamnă foarte mult pentru România, fiind un simbol pentru toți românii.

Cred că pentru o capitala regionala mai importante sunt parteneriatele regionale existente, dorința de participare în rețelele de reprezentare la nivel european si deschiderea catre Europa decat mărimea orașului sau industria pe care o deține.

Exista o lunga colaborare intre ARE si Alba, pornita imediat după ce România s-a înscris pe drumul european al democrației și libertății.

De aceea știu că Alba are aceste atuuri.

Acesta este si motivul pentru care colaborarea noastră s-a extins treptat, în anul 2002 fiind deschis la Alba Iulia singurul Biroului ARE din Europa de Sud-Est, care acum este întărit prin semnarea unui nou acord.” a declarat Michèle Sabban, președintele ARE.

Comentarii

Comentarii