Klaus Iohannis:”Românii din Diaspora să NU vină în țară de Paști. Cei mai mulți vor intra în carantină dacă vin!”

Spread the love

Joi, 19 martie, președintele României, Klaus Iohannis a cerut public românilor din străinătate să nu vină acasă de Paști din cauza pandemiei de coronavirus.

”Un cuvânt doresc să spun și despre românii din afara granițelor, despre românii din diaspora. Se apropie sărbătorile pascale. Trebuie să le spunem cu tristețe, dar și cu sinceritate, să nu vină în acest an acasă de sărbători. În Europa practic nu se mai poate circula.

Este foarte, foarte complicat. Iar atunci când totuși vin în țară, conform normelor în vigoare stabilite de experți, ei trebuie să intre direct în izolare sau în carantină, de la caz la caz. Și atunci ce rost ar avea să vină, ca să ajungă în carantină sau în izolare pentru cel puțin două săptămâni?”, a spus Iohannis într-o videoconferință cu autoritățile, citat de g4media.ro

”Transmiteți pe toate canalele: românii din afara granițelor ne sunt dragi. Ne dorim să-i vedem, ne-am dori să fim împreună, dar în acest an, de aceste sărbători nu se poate. Este trist, dar trebuie să fim sinceri pentru a nu crea așteptări care pe urmă nu se împlinesc.

Cine poate să lucreze de acasă să lucreze de acasă. Cine trebuie să vină obligatoriu la serviciu să păstreze distanța fizică unii de alții. Creați-le condițiile necesare ca să-și facă munca în condiții sigure. Este foarte, foarte important să respectăm aceste norme care au fost elaborate de cei mai buni experți în plan mondial”, a declarat Klaus Iohannis.

Post-ul Klaus Iohannis:”Românii din Diaspora să NU vină în țară de Paști. Cei mai mulți vor intra în carantină dacă vin!” apare prima dată în Stiri din alba Ziarul Apulum.


Source: Stiri Blaj

Comentarii

Comentarii