Județul Alba, sub avertizare COD GALBEN de intensificări ale vântului, descărcări electrice, vijelii și grindină

Spread the love

Miercuri, 26 februarie, Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod Galben pentru mai multe județe din Transilvania (Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Hunedoara și Alba) valabilă de miercuri, 26 februarie, de la ora 14 până joi, 27 februarie, ora 21.

În intervalul menționat, în județele precizate anterior și nu numai (vezi harta) se vor înregistra intensificări ale vântului între 55 și 65 km/h. În zonele de munte, mai ales la altitudini mari, la rafală se vor atinge viteze de 70…110 km/h.

Temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse, descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 20…25 l/mp.

Din noaptea de miercuri spre joi (26/27 februarie) treptat vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ și local va fi viscol.

Ninsori, temporar viscolite, vor fi și pe parcursul zilei de vineri, 28 februarie și în prima parte a nopții de vineri spre sâmbătă (28/29 februarie).

Post-ul Județul Alba, sub avertizare COD GALBEN de intensificări ale vântului, descărcări electrice, vijelii și grindină apare prima dată în Stiri din alba Ziarul Apulum.


Source: Stiri Blaj

Comentarii

Comentarii