Încă o corecţie financiară “aplicată” Primăriei Alba Iulia a fost anulată de către instanţă.

Spread the love

Subiectul corecţiei îl constituie dirigenţia de şantier de pe proiectul de modernizare şi refacere DN74 str. Zlatnei şi Calea Moţilor.

Ofiţerii de control şi evaluare din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice care au trasat corecţia în acest caz au susţinut că primăria a impus nejustificat criterii de calificare şi selectie subcontractorilor, sustinând că acest lucru putea fi aplicat doar ofertanţilor.

Instanţa a concluzionat că atât procesul verbal de constatare a neregurilor financiare cât şi decizia prin care s-a respins de către MDRAP contestaţia administrativă sunt nefondate şi neîntemeiate.

Tribunalul Alba a anulat astfel corecţia aplicată. Această speţă, care vizează declaraţia de eligibilitate( ultimii 5 ani fără condamnare definitivă pentru participarea la activităţi criminale, corupţie, spălare de bani) se regăseşte şi în alte proceduri de achiziţie pentru care administraţia locală a primit corecţii aflate în faze incipiente pe rolul instanţelor.

Nu contează suma imputată, în acest caz fiind una derizorie, ci principiile aplicării acestei corecţii similare cu alte situaţii invocate de auditori.

Aceste exemple de anulare a corecţiilor dovedesc clar caracterul nefondat şi deplin discutabil a motivaţiilor folosite de ofiţerii de control, nepriceperea şi necunoasterea legii de către cei desemnati sa facă aceste controale.

Nu vreau să insist mai mult, dar sunt sigur că toată lumea înţelege efectele negative asupra bugetului de dezvoltare al oraşului Alba Iulia pentru anul 2013. Suntem deja la al treilea proces şi sunt sigur că justiţia îşi va spune cuvântul în cazul acestor nedreptăţi şi pe mai departe.” – Mircea Hava – primar.

Comentarii

Comentarii