În noaptea de sâmbătă, 25 octombrie, România trece la ora de iarnă

Spread the love

Trecerea la ora de iarnă are loc în noaptea dintre 25 octombrie (sâmbătă) şi 26 octombrie 2014, ultima duminică din luna octombrie: astfel ora 4.00 a dimineţii de 26 octombrie 2013 devine ora 3.00. Prin această modificare, ziua este cea mai lungă având 25 de ore.

CFR-ul anunţă cum se reglează orarul trenurilor: Trenurile de călători vor pleca din gări (staţiile din care se formează) după ora oficială de vară până duminică, 26 octombrie, la ora 4.00, care devine ora 3.00. Trenurile care pornesc din stațiile de formare după această oră , vor pleca la orele din mersul trenurilor în vigoare, respectând ora de iarnă.

Trenurile care se vor afla în circulație după ora 4, ora de vară, vor opri în stațiile de pe parcurs stabilite, unde vor staționa până la ora de plecare din orarul în vigoare după ora de iarnă. Cursele care au de parcurs o distanță scurtă până la stația finală își vor continua mersul până la destinație.

Având în vedere că şi în ţările vecine trecerea de la ora de vară la cea de iarnă se face în aceeaşi zi de duminică, 26 octombrie, între staţiile de frontieră cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Bulgaria și Ucraina, trenurile vor circula după mersul trenurilor în vigoare.

Informaţii legate de mersul trenurilor – orarii, tarife, oferte, etc. sunt disponibile în staţiile şi agenţiile de voiaj CFR şi pe site-ul www.cfrcalatori.ro.

Foto: betterfm.ro

Comentarii

Comentarii