În atenţia pomicultorilor: Tratament împotriva bolilor de sezon

Spread the love

Reprezentanţii Unităţii Fitosanitare Alba informează pomicultorii că toamna târziu, după căderea frunzelor, se va efectua un tratament la toate specile pomicole şi arbuşti fructiferi, tratament care contribuie la reducerea rezervei biologice de ciuperci şi bacterii fitopatogene (focul bacterian al rozaceelor, rapăn, monilioze, făinare, pătare roşie, ciuruiri), care pot cauza pierderi importante la culturile de pomi fructiferi.

Pentru prevenire şi combatere se recomandă executarea unui tratament în timpul repausului vegetativ, folosind unul din produsele următoare:

1. CHAMP 77 WG = 0,3%
2. ALCUPRAL = 0,3%
3. CUPROXAT FLOWABLE= 0,35%
4. ZEAMĂ BORDELEZĂ TIP „MIF”= 0,5%
5. TRIUMF 40 WG = 0,25%
6. FUNGURAN OH 50 WP = 0,3%
7. BOUILLIE BORDELAISE WDG = 0,5% .

ALTE RECOMANDĂRI:

Frunzele căzute se vor strânge înainte de efectuarea tratamentului. În livezile de păr, unde s-a semnalat un atac puternic al focului bacterian, pentru combatere se recomand în perioada de repaus vegetativ (în ferestrele de iarnă,cu temperaturi pozitive şi lipsite de precipitaţii) un tratament cu FUNGURAN OH 50 WP în concentraţie de 3,0%.
Tratamentul se efectuează în zilele însorite, când temperatura aerului depăşeşte 5 grade Celsius cu tendinţa de creştere.
POMII SE ÎMBĂIAZĂ! SE FOLOSESC MINIM 1500 L. SOLUŢIE/HA.
Citiţi cu atenţie prospectul produselor de protecţia plantelor, înainte de utilizare! Se pot utiliza şi alte produse omologate pentru testele avertizate, recomandate de PEST EXPERT. Luati măsurile ce se impun pentru protecţia mediului înconjurător. Respectaţi cu strictete normele de lucru cu produse de protecţia plantelor, pe cele de sănătate şi securitate în muncă,de protecţia animalelor.

Comentarii

Comentarii