Elevii de clasa I şi a II-a ar putea începe şcoala fără manuale

Spread the love

Ministerul Educaţiei înregistrează o nouă întârziere în licitaţia pentru manuale tipărite şi digitale, pentru clasele I şi a II-a. Federaţia Editorilor din România avertizează într-un comunicat că va rămâne timp insuficient pentru tipărirea manualelor şi pentru expedierea acestora în teritoriu. Ministerul Educaţiei nu a anunţat până acum cine sunt câştigătorii licitaţiei pentru manuale şcolar, deşi calendarul asumat tot de Minister a fost păstrat.

Între timp, Federaţia Editorilor din România informează într-un comunicat remis HotNews.ro că termenul de 28 iulie, că data la care vor fi comunicate rezultatele finale, a fost confirmat şi de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) – organism aflat în subordinea Ministerului Educaţiei şi autoritatea contractantă în cadrul licitaţiei – într-un răspuns oficial la o solicitare de clarificare.

Federaţia Editorilor din România (FER) precizează că, la începutul verii, a contestat în instanţă termenul de 28 iulie stabilit pentru anunţarea câştigătorilor licitaţiei. Printr-o acţiune demarată la începutul lunii iunie 2014 la Curtea de Apel Bucureşti, “am cerut reeşalonarea graficului licitaţiei în urma deciziei CNSC din 19 mai, ce prelungise termenul de prezentare a ofertelor cu 45 de zile”, anunţa Federaţia. Curtea de Apel Bucureşti a respins însă acţiunea editorilor, pe 2 iulie 2014, iar vechiul calendar a fost menţinut. Amânările succesive din cadrul licitaţiei pun “sub semnul întrebării existenţa manualelor pe băncile şcolilor, la 15 septembrie”, avertizează Federaţia Editorilor din România.

Comentarii

Comentarii