Clasamentul liceelor din Blaj, după afişarea primelor rezultate la Bacalaureat

Spread the love

În urma afişării primelor rezultate la examenul de Bacalaureat, Inspectoratul Şcolar Judeţean a realizat şi un clasament al liceelor din Alba, în funcţie de procentul de promovabilitate. Liceele din Blaj nu au obţinut clasări foarte bune în acest an. Cel mai bun loc a fost obţinut de Colegiul Naţional “Inochetie Micu Clain”, în timp ce Liceul Tehnologic “Timotei Cipariu” ocupă ultimul loc din top.

Elevii de la Colegiul Naţional “Inochetie Micu Clain” au obţinut un procent de promovabilitate de 78,03%, ocupând locul al 16-lea în clasamentul liceelor din Alba. Următorul clasat dintre unităţile blăjene este Liceul Tehnologic “Ştefan Manciulea”. 52,54% din elevi au reuşit să promoveze examenul, iar în clasamanetul judeţean se situează pe locul al 27-lea.

Pe locul 33 se află Liceul Teologic Greco-Catolic “Sf. Vasile cel Mare”, unde procentul de promovabilitate este de 30%. Din nefericire, ultimul loc al clasamentului este ocupat de un liceu blăjean. Este vorba despre Liceul Tehnologic “Timotei Cipariu”, unde doar 6,9% din elevi au reuşit să obţină notă de trecere la examenul de Bacalaureat.

Clasamentul mai poate suferi unele modificări în urma afişării rezultatelor finale de vineri, 11 iulie, după rezolvarea contestaţiilor.

Clasamentul complet al liceelor din Alba poate fi consultat aici.

Comentarii

Comentarii