Candidatul Ponta, Nobelul şi campania ipocrită pe Facebook

Spread the love

Premierul Victor Ponta şi-a făcut un obicei din a se lăuda cu realizările altora: sportivi, oameni de cultură sau de ştiinţă, artişti ş.a.m.d. Propbabil pentru că Guvernul Ponta s-a dovedit impotent în a scoate România din criza economică, pentru că nu a făcut nimic în doi ani şi jumătate de guvernare.
La auzul veştii că un german născut la Arad, în România, a luat premiul Nobel pentru chimie, Victor Ponta s-a gândit să scrie pe Facebook: „O veste extraordinară! Cercetătorul Stefan W. Hell, născut la Arad, a câştigat astăzi Premiul Nobel pentru Chimie, alături de Eric Betzig şi William Moerner. Felicitări pentru această reuşită şi pentru munca depusă – de o valoare inestimabilă pentru umanitate! Orice astfel de performanţă trebuie salutată şi felicitată!”.
Câştigătorul Nobelului pentru chimie (alături de alţi 2 cercetători) se numeşte Ştefan Walter Hell. El s-a născut pe 23 decembrie 1962 la Arad, dar nu prea are legătură cu România, doar că s-a născut aici. Şi-a petrecut copilăria în comuna Sântana, unde a urmat şi şcoala generală, între 1969 şi 1977. În 1977 s-a înscris la Liceul German „Nikolaus Lenau” din Timişoara. În 1978 a plecat cu familia în Germania, stabilindu-se la Ludwigshafen. Devenirea sa ştiinţifică nu are nici o legătură cu România, unde cercetarea este la pământ. A se vedea cazul dezastrului de la Institutul de vaccinuri Cantacuzino, pus pe butuci de guvernele ultimilor ani.
Încă dinaintea campaniei electorale, premierul candidat Victor Ponta şi toată propaganda lui Ponta a atacat originea etnică a lui Klaus Iohannis (faptul că acesta este etnic german, sas ardelean), au atacat faptul că are religia evanghelică (protestantă) şi nu este, Vezi Doamne, ortodox. Ei bine, Ştefan Hell este german ca Iohannis, aşadar ambii ar merita dispreţul lui Ponta… sau aprecierea lui.

Comentarii

Comentarii