ANM – Avertizări COD GALBEN și COD PORTOCALIU de instabilitate atmosferică accentuată pentru județul Alba

Spread the love

Miercuri, 19 august, ANM a emis avertizări COD GALBEN și COD PORTOCALIU de instabilitate atmosferică accentuată pentru județul Alba și alte județe ale țării (vezi harta).

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 19 august, ora 10:00 – 19 august, ora 21:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate
Zone afectate: conform textului și hărții

      În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, precum și în nordul Moldovei, vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și, pe arii restrânse, 50…70 l/mp.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 19 august, ora 10:00 – 19 august, ora 21:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții

      În intervalul menționat, în nordul Moldovei, estul Olteniei și vestul Munteniei, precum și la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

      Notă: Manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala, local și temporar, și în estul și sud-estul teritoriului.

Post-ul ANM – Avertizări COD GALBEN și COD PORTOCALIU de instabilitate atmosferică accentuată pentru județul Alba apare prima dată în Stiri din alba Ziarul Apulum.


Source: Stiri Blaj

Comentarii

Comentarii