ALBA IULIA. Primăria plăteşte 640.000 euro din banii albaiulienilor pentru un skatepark

Spread the love

Firma General Game din Sîntimbru va realiza skatepark-ul de la Alba Iulia pentru care Primăria va plăti 2.814.136,15 lei (cu TVA), adică vreo 640.000 euro.

General Game este condusă de arhitectul Mircea Sabău-Tătar.

Contractul semnat de Primăria Alba Iulia cu General Game prevede lucrări de proiectare, asistenţă tehnică şi execuţie în valoare de 2.814.136,15 lei (cu TVA), adică vreo 640.000 euro – deşi valoarea estimată iniţial de proiectant în studiul de fezabilitate era de 3.302.653 lei, adică vreo 750.000 euro.

Sport Play Systems din Turda a cotestat la 1 august 2014 rezultatul licitaţiei prin care General Game a câştigat proiectul construirii skatepark-ului. Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a emis rezoluţie de respingere considerând ca nefondată contestaţia firmei din Turda.

Primăria Alba Iulia ne oferă detaliile skatepark-ului: suprafaţa platformei propusă pentru amenajare este de 1.868 mp, înglobând diverse structuri prefabricate, alei, gradene placate cu piatră, jardiniere, zone verzi, sistem de iluminat şi mobilier urban. Obiectivul de bază (skatepark-ul) se va desfăşura pe o suprafaţă variat accidentată, terasată, cu plan înclinat având în dotare rampe şi balustrade specifice pentru sportul cu role, skateboard sau bmx. Faţă de cota accesului pietonal din latura de est a Cetăţii se vor înregistra diferenţe de nivel de la – 1,20 m până la – 2,50 m.

Primarul Mircea Hava comentează condiţiile în care a fost realizat acest proiect: „Într-o situaţie de dorit, fără atâtea poticniri şi contestaţii am fi fost azi într-o stare avansată de construire a skatepark-ului. Sperăm ca vremea să ne permită să executam în următoarea perioadă lucrări ce se vor desfăşura sub cota actuală de călcare cu tot ce implică asta. O să anunţăm periodic tot ceea ce este previzibil, dar şi situaţiile fortuite. Cele 5 luni estimate pentru finalizare înseamnă eficienţă, dar şi eficienţa poate fi supusă de condiţiile meteo. Sunt sigur că la final comunitatea iubitorilor acestor sporturi va regăsi un loc civilizat şi extrem de plăcut, la standarde comparabile cu ceea ce ei cunosc, atât prin amplasarea într-un loc unic, dar şi prin complexitatea traseelor”.

În decurs de o săptămână se va emite ordinul de începere a lucrărilor şi se va trece la abordarea proiectării efective a skatepark-ului.

Comentarii

Comentarii