70 de amenzi în valoare de 33.775 lei acordate de polițiștii din județ pentru contravenţii silvice

În perioada 11 – 12 martie 2020, Serviciul de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba a organizat, pe raza întregului judeţ, o acțiune cu efective suplimentare, pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori precum şi a faptelor ilegale asociate din exploatarea, circulația, depozitarea, prelucrarea primară și comercializarea materialului lemnos. 

La acţiune, alături de poliţişti, au participat specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Alba și a ocoalelor silvice de stat și de regim. 

Cu această ocazie, au fost efectuate 87 de controale, din care 13 în fondul forestier și 74 pe drumurile publice şi au fost verificate, în trafic, 353 de autovehicule şi 8 căruţe. 

Poliţiştii au aplicat, în total, 70 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 33.775 lei, din care 11 la Legea 171 din 2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice şi au confiscat 17 metri cubi de material lemnos. 

Totodată, au constatat 9 infracțiuni, toate la Codul Silvic. 

Post-ul 70 de amenzi în valoare de 33.775 lei acordate de polițiștii din județ pentru contravenţii silvice apare prima dată în Stiri din alba Ziarul Apulum.


Source: Stiri Blaj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *